نوشته شده توسط : امین

تلفن های panasonic

امروزه یکی از بهترین دستگاه هایی که ارتباط از راه دور را میسر میسازد تلفن پاناسونیک است. با وجود تکنولوژی های زیاد دیگری از جمله ارتباطات اینترنتی باز هم تلفن محبوبترین وسیله برای برقراری ارتباط از فواصل دور از هم است.

در دهم مارس 1876 الکساندر گراهام بل از ماساچوست بُستن موفق به اختراع تلفن گرديد.

تاریخچه استفاده از تلفن در ایران در سال ۱۲۶۵ شمسی مصادف با ۱۸۸۶ میلادی است که برای اولین بار، یک رشته سیم تلفن بین تهران و شاهزاده عبدالعظیم به طول ۷/۸ کیلومتر توسط بوآتال بلژیکی که امتیاز راه آهن ری را داشت کشیده شد.

مرکز تلفن اکباتان در سال ۱۳۱۶ شمسی به ۶۰۰ شماره تلفن رسید و دو سال بعد بهره‌برداری شد و در سال ۱۳۳۷ به ۱۳ هزار شماره توسعه یافت. خطوط تلفن جدید یا کاریر نیز پس از شهریور ۱۳۲۰ مورد بهره‌برداری قرار گرفت و ارتباط تلفنی بین تهران و سایر شهرها گسترش یافت و مراکز تلفنی تهران یکی پس از دیگری تأسیس شد.

پس از آن به سرعت خطوط تلفن در بین کاربران تقسیم شد و مردم هم برای استفاده های خانگی و هم برای استفاده های اداری از این وسیله استفاده کردند. اما برای استفاده های اداری قاعدتا مشکلات و محدودیت هایی وجود دارد.

از جمله مشکلات مهم در این زمینه اشغالی خطوط است. اگر تعداد خطوط کمی دارید و زنگ خور تلفن زیادی دارید شما هم حتما با این مشکل مواجه شده اید.با توجه به محدودیت های قانونی که در واگذاری تعداد خطوط تلفن شهری برای هر ملک وجود دارد قطعا نمیتوانید برای هر کارمند یک خط شهری در نظر بگیرید.

علاوه بر این اگر تعداد خطوط خیلی زیادی داشته باشید مشتریان گیج شوند و نتوانند با بخش مورد نظر خود تماس بگیرند.

راه حل تمام مشکلات موجود برای کسب و کار های کوچک تا بزرگ دستگاه های سانترال یا مراکز تلفن سانترال هستند. در یک سیستم تلفن سانترال تعدادی خط تلفن در پورت ورودی قرار می گیرند و با یک نسبت منطقی به پورت های خروجی تبدیل می شوند.

برند پاناسونیک یکی از شرکت های پیشتاز در تولید مراکز تلفن سانترال و همچنین تلفن های سانترال است.برای استفاده و همچنین برنامه ریزی مراکز سانترال استفاده از تلفن های سانترال امری ضروری است. پاناسونیک به خاطر ارائه سیستم های ارتباطی کارآمد و با کیفیت جایگاه بسیار مهمی در ادارات ،شرکت ها و اماکن تجاری کسب کرده است.

مزیت دستگاه های تولید شرکت پاناسونیک نسبت به سایر تولیدات این حوزه در ابتدا قیمت مقرون به صرفه آن است و می توان گفت خوش قیمت ترین مراکز تلفن متعلق به پاناسونیک و مزیت دیگر قابلیت های بی شمار و منحصر به فرد این دستگاه ها است که آن را در بین سایر برند ها برجسته می کند.

مهمترین عامل برای انتخاب بین مدل های مختلف این دستگاه ها تعداد خطوط شهری و داخلی های مورد نیاز شما است. این دستگاه ها بر اساس نوع ظرفیت به دو نوع کم ظرفیت و پر ظرفیت تقسیم می شوند. مدل TES824 و TEM824 دو دستگاه کم ظرفیت پاناسونیک هستند که برای کسب و کارهای کوچک مناسب است.ظرفیت این دستگاه ها تا حداکثر ارتقا ، ۸ به ۲۴ است (یعنی دستگاه با گرفتن ۸ خط شهری به شما ۲۴ داخلی ارائه میدهد).اگر تعداد خطوط شهری یا تعداد کارمندانی که می خواهید برای آن ها داخلی در نظر بگیرید بیشتر از تعداد گفته شده است شما باید به سراغ دستگاه های پر ظرفیت پاناسونیک بروید.

سری TDA شامل مدل های TDA100,TDA200,TDA600,TDA100D,TDA100DBP,TDA100DBA این دستگاه ها با ظرفیت های مختلف و البته قابلیت اضافه کردن کارت های ارتقا و امکانات بیشتر تولید و طراحی شده. ظرفیت این دستگاه ها با توجه به کارتهای انتخاب شده ی شما مشخص می شود .این مدل دستگاه های سانترال بیشتر در سازمان ها و شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد و از سیستم دیجیتال برای برقراری ارتباط بهتر استفاده می کند.

سری TDE که شامل TDE100,TDE200,TDE600 دستگاه های تحت شبکه و البته پر ظرفیت پاناسونیک هستند که از طریق شبکه نصب و راه اندازی می شوند.

سانترال های تحت شبکه  سری KX-NS  پاناسونیک سانترال های نسل بعد از سری KX-TDE  می باشد که هم برای دفاتر با کسب و کارکوچک مناسب است و هم دفاتر با کسب و کار بزرگ. پیشرفته‌ترین نوع دستگاه سانترال، تحت شبکه می‌باشد که قابلیت برقراری تماس داخلی بین شرکت‌ها و سازمانهای خود را در هر نقطه از دنیا را دارد و کاربران این دستگاه قادر خواهند بود ارتباطات خود را بواسطه سرویس VOIP از طریق اینترنت برقرار نمایند. هزینه مکالمات تلفنی بین‎المللی با این روش مقرون به صرفه می‌باشد

این سری شامل مدل های:KX-NS300/KX-NS500/KXNS700/KX-NS1000  است که هر مدل مخصوص منطقه خاصی از دنیا طراحی و بفروش می رسد .در این میان سانترال مدل KX-NS500 به دلیل دارا بودن ماژول پورت داخلی و شهری  بیشتر نسبت به دو مدل دیگر مخصوص منطقه خاور میانه طراحی شده است . سانترال مدل KX-NS1000 بصورت یک IP PBX است که بیشتر برای یکپارچه کردن چندین سانترال پاناسونیک استفاده می شود که با استفاده از پروتکل SIP قابلیت ارائه تا 8000 پورت می باشد.

یکی از مهم ترین مزایای دستگاه های تحت شبکه، کم هزینه بودن ارتباط بین دو مجموعه می باشد. این دستگاه برای شرکت و مجموعه هایی مناسب است که چند شرکت و یا چند شعبه دارند که کاربران هر مجموعه می خواهند با کاربران مجموعه دیگر در هر زمان ارتباط داشته باشند.

با استفاده از این دستگاه ها شما می توانید به راحتی تلفن های خود را مدیریت کنید ، صفر یا دو صفر را ببندید و محدودیت های دیگری را برای هر داخلی مشخص کنید. از مزایای تلفن سانترال ارتباط داخلی با دیگر اتاق های داخل سازمان است بدون هزینه تلفن که می تواند هم در هزینه ها صرفه جویی کند و هم هرج و مرج و بی نظمی را بین کارمندان کاهش داد.همه کارمندان برای هماهنگی کار هایشان می توانند با هم تماس تلفنی برقرار کنند.

قابلیت های دستگاه سانترال:

مدیریت هزینه ها

گزارش گیری از وضعیت تماس ها

تماس داخلی رایگان

اعمال محدودیت زمان تماس

کنفرانس کردن از طریق تلفن

انتقال تماس

برنامه ریزی در چند حالت

از دیگر مزایای این مراکز میتوان به پشتیبانی یک اپراتور از چندین خط شهری و یا امکان استفاده از اپراتور گویا (DISA) اشاره نمود . در مراکز تلفن سانترال همه چیز در کنترل ماست از امکان محدود نمودن داخلی ها در شماره گیری تا اعمال محدودیت در تماس های بیرونی با شرکت



:: موضوعات مرتبط: تزریق بوتاکس و ژل , پروتز باسن , جراحی شکم , طب سوزنی , بزرگ کردن سینه با پروتز سینه , فناوری , ,
:: برچسب‌ها: سانترال مدل KX-NS500 , سانترال های تحت شبکه سری KX-NS , مدل TES824 , سانترال مدل KX-NS1000 , ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امین

وی پی ان چیست ؟

تقریبا همه ما حداقل یک بار هم که شده عبارت وی پی‌ ان را شنیده ایم . حالا از دوستان یا آشنایان یا حتی در گشت زنی اینترنتی . کلمه VPN مخفف  Virtual Private Network به معنای "شبکه مجازی خصوصی"  می باشد .

کاربرد VPN به این صورت می باشد که یک یا چند شبکه خصوصی را از طریق شبکه‌های عمومی همانند اینترنت توسع می‌دهد .

در زمان قدیم جهت توسعه داده های شبکه‌های خصوصی از اینترانت (Interanet) استفاده می شده است . اینترانت نوعی شبکه است که جهت ارتباط و تبادل داده ها از اینترنت استفاده نمی کند و یک شبکه کاملاً اختصاصی میان شرکت‌ها  می باشد . اینترانت‌ ها بدون واسط اکسترانت هیچ گونه ارتباطی با شبکه اینترنت ندارند . به طور مثال می‌توان اینترانت را همانند یک اینترنت شخصی برای شرکت‌ها تعریف نموده که از پروتکل و استانداردهای اینترنت استفاده می نماید . اما خیلی محدود تر و امکان اتصال  به آن فقط برای افراد تایید شده مقدور می باشد . به طور مثال شبکه ای که بانک‌ها ، دانشگاه‌ها ، سازمان ها و ... از  اینترانت جهت انجام کار های خود استفاده می کنند .

آماده سازی اینترانت خیلی هزینه گزافی داشته و برای اغلب شرکت‌ها و سازمان ها مقدور نیست . از جهتی دیگر امنیت آن و امکان دسترسی افراد غیر مجاز داعما تهدیدی بسیار بزرگ برای شبکه‌های اینترانت محسوب می شود . به همین دلیل است که روش ارتباط به سرور های وی‌پی‌ان مطرح شده است که بسیار کم هزینه تر ، امن تر ، به صرفه تر  ،  قابل انعطاف تر و فرایند برطرف سازی مشکلات آن نیز سریع تر می باشد .

کاربرد وی پی ان چیست ؟

توضیحی که میخوام ارائه بدم اندکی گیج کننده است . بهتر است با یک مثال توضیح رو شروع کنم . فرض نمایید که شما کارمند یک شرکتی هستید و وظیفه شما ثبت اطلاعات مالی یا هر موردی که با اینترنت جهت ثبت موارد حیاتی آن شرکت می دهد که تنها شما هستید که می توانید این مشکل رو برطرف نمایید  و رئیس شرکت از شما تقاضای کمک فوری می نماید .  هم اکنون شما در مسافرت هستید . در این زمان چه باید کرد ؟

چنانچه که مدیر آی تی شرکت یک کانکشن وی پی ان  برای شما ایجاد کند , شما در حین مسافرت  اگر دسترسی به شبکه اینترنت داشته باشید می توانید به کانکشن وی پی ان متصل شده و وظیفه سپرده شده به شما را به نحو احسنت در شرکت انجام دهید . در حقیقت وی پی ان باعث می گردد شما به صورت مجازی عضوی از شبکه محلی (LAN) شرکت گردید . در اینجا سوالی پیش میاید این است وقتی که اینترنت در اختیار ماست دیگر چه احتیاجی به اتصال از طریق وی پی ان هست ؟

یکی از جواب هایی که میشه داد این هست :

 به دلیل مسائل امنیتی !!!

شبکه وی پی ان با ایجاد یک پروتکل تونلینگ یک ارتباط بسیار امن ما بین مبدا و مقصد را ایجاد می نماید . این تونلینگ به معنای یک تونل فیزیکی واقعی نمی باشد بلکه به معنای رمزنگاری داده ها با الگوریتم خاص این سرویس می باشد .

انواع VPN و چگونگی کارکرد آنها :

در کل دو نوع وی‌پی‌ان وجود دارد که برای کاربردهای متفاوت طراحی شده اند :

وی‌پی‌ان از نوع دسترسی از راه دور

این نوع از وی پی ان با نام Remote Access VPN اجازه می‌دهد که افراد حقیقی (منظور از از افراد حقیقی شرکت‌ها ، سازمان ها و ... نیستند) به شبکه یا شبکه های خصوصی یک شرکت متصل شوند . این کاربران قادرند با متصل شدن به سرور VPN شرکت مورد نظر ، از منابع آن استفاده نمایند . اشخاصی که از وی پی ان شرکت استفاده می کنند افرادی هستند که جزو کارکنان هستند که از راه دور کارهای شرکت را انجام می دهند  .

جهت ایجاد ارتباط در این نوع وی‌پی‌ان به دو جزء حیاتی احتیاج است :

۱- NAS : مخفف عبارت Network Access Server بوده است که ارتباط را از سمت سرور کنترل می نماید . NAS امکان دارد به عنوان یک سرور اختصاصی در سمت شبکه شرکت فعالیت نموده یا به عنوان یک نرم افزاری که بروی شبکه‌های اشتراکی کار می‌ نماید ، اطلاعات احراز هویت کاربر را دریافت کرده و با بررسی دقیق آن‌ها به وی اجازه متصل شدن به شبکه شرکت را  فراهم کند .

۲- برنامه سمت کاربر : کاربر  جهت متصل شدن به سرور وی‌پی‌ان می بایست از نرم افزاری استفاده نماید که علاوه بر برقراری ارتباط و احراز هویت آن ، داده‌های ارسالی را رمزگذاری نموده و داده‌های دریافتی را نیز رمزگشایی نماید . بسیاری از سیستم عامل‌ها (از جمله ویندوز، لینوکس ، مکینتاش و ...) برنامه‌های تهیه شده ای جهت متصل شدن به سرور وی‌پی‌ان در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

وی‌پی‌ان مکان به مکان

نوعی از وی پی ان با نام Site to site VPN امکان این را فراهم می کند که شعبه‌هایی از یک شرکت با یکدیگر در تعامل باشند . این نوع از وی‌پی‌ان (VPN) هنگامی اهمیت خود را نمایش می دهد که صدها نفر قصد این را داشته باشند که با سرور ارتباط داشته باشند . بجای این که هر یک از این ها از نوع "وی‌پی‌ان دسترسی از راه دور" استفاده نمایند ، به گروه‌هایی تقسیم می‌گردند که به عنوان شعبه‌هایی از شرکت مورد نظر ، از طریق "وی‌پی‌ان مکان به مکان" به هم متصل گشته و اجازه استفاده از منابع همدیگر را می‌دهند . اجزای مورد احتیاج جهت راه اندازی این نوع وی‌پی‌ان همانند نوع قبلی می باشد . تفاوت بسیار مهم این هست که معمولا ، دیگر احتیاجی به داشتن کلاینت بر روی هر رایانه نخواهد بود .

این نوع از VPN توضیح داده شده خود به دو نوع دیگر تقسیم میگردد :

۱- بر پایه اینترنت : چنانچه شرکت یک یا چند مکان دور داشته باشد که قصد داشته باشند به همدیگر متصل شده و شبکه محلیشان را در اختیار همدیگر قرار بدهند ، از طریق وی‌پی‌ان بر پایه اینترنت نیز می توانند استفاده کنند .

۲- بر پایه اکسترانت : چنانچه شرکت‌ها یا سازمان‌های و موسساتی قصد این را داشته باشند که با یکدیگر در ارتباط باشند ولی نیازی به اینترنت نداشته باشند کافیست شبکه اینترانت خود را با امکان دستیابی به وی‌پی‌ان بر پایه اکسترانت ، به شبکه اینترانت دیگر شرکت یا موسسه متصل نمایند . بدین ترتیب امکان کار کردن با یکدیگر فراهم شده و از طرفی می توانند از شبکه اینترانت خود نیز محافظت نمایند .

چه تفاوتی بین پروتکل های مختلف وی پی ان است؟

کانکشن های مورد استفاده در وی پی ان رمزگذاری را توسط پروتکل های مخصوص تونل سازی انجام می دهند . تا جایی به امکان داشته باشد اندک توضیحاتی همراه با جزییات تقریبا کاملی درباره پروتکل های مورد استفاده توسط ارایه دهنده های اینترنت نموده و مقایساتی ما بین پروتکل ها در مبحث امنیتی ، سرعت این سرویس و سازگاری آن با سیستم عامل های مختلف انجام می دهیم .

پروتکل  PPTP:

پروتکل PPTP (پروتکل تونل سازی نقطه به نقطه می باشد) یک پروتکل بسیار سبک و ساده سرویس وی پی ان است بر پایهPPP  می باشد که امنیت تقریبا ابتدایی را با سرعت معمول تامین می نماید . PPTP توسط مایکروسافت ایجاد شد ، به همین دلیل اولین پروتکل وی پی ان بود که در سیستم عامل ویندوز مایکروسافت پشتیبانی می شده است و هم اکنون نیز یکی از متداول ترین متدهای مورد استفاده وی پی ان مابین کاربران این سیستم عامل یعنی ویندوز است .

همه ی نسخه های ویندوز ساخته شرکت مایکروسافت و اکثر سیستم عامل های دیگر (مانند مکینتاش و لینوکس و ...) به اضافه پلت فرم های همراه هما نند (IOS و اندروید OS) در پشتیبانی برای PPTP ایجاد شده اند . سرویس PPTP فقط یک نام کاربری ، رمز عبور و آدرس سرور را جهت اتصال نیاز دارد و به همین دلیل اتصال و استفاده از  آن بسیار راحت می باشد .

از معایب و مشکلات سرویس PPTP می توان به این مورد اشاره کرد که رمزگذاری 128 بیتی را مورد استفاده قرار می دهند .  این مبحث در واقع رمزگذاری یا امکان احراز هویت را مشخص نمی نماید و احتیاج به این مورد دارد که پروتکل PPP ( پروتکل نقطه به نقطه که قبلا توضیح دادیم) جهت اجرای امکانات امنیتی ، تونل زده شده باشد .

پروتکل PPTP به میزان سایر پروتکل های وی پی ان مطمئن و از پایداری کامل برخوردار نمی باشد .

پروتکل L2TP:

L2TP یک پروتکل بسیار پیشرفته سرویس وی پی ان می باشد . پروتکل مورد نظر ، بسیار پیچیده تر از OpenVPN است و به عنوان جایگزین مناسب PPTP مخصوصا اگر از IOS یا اندروید استفاده می نمایید اکیدا توصیه می شود . در طی سالیان گذشته L2TP/IPSec خود را به پایداری مناسب و مطمئن بود همانند OpenVPN در تمامی دستگاه های همراه نمایش داده است .

به طور معمول از آنجایی که اعتبار اضافی احتیاج دارد ، شاید تنظیمات آن اندکی سخت باشد . L2TP/IPsec از شیوه رمزگذاری 256 بیتی استفاده می نماید ، اما امنیت بسیار فوق العاده آن به مصرف کمی بیشتر CPU نسبت به PPTP احتیاج دارد . به همین دلیل می باشد که این پروتکل بسیار امن و ایمت تهیه شده است .

همه ی نسخه های ویندوزهای از 2000/Xp  و تا همین نگارش های فعلی و نسخه های مکینتاش OSX 10.3+ از L2TP/IPsec پشتیبانی کامل می نمایند . اکثر پلت فرم های جدید همراه مانند IOS و اندروید همانند نسخه های ویندوز و ... از این پروتکل  نیز پشتیبانی می کنند .

ور در اخر می توان اینطور نتیجه گیری نمود که اگر سرویس OpenVPN برای دستگاه شما در دسترس یا فراهم نباشد ، پروتکل L2TP/IPsec انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود .

 

پروتکل  OpenVPN چیست :

OpenVPN یک سیستم کاملا open source وی پی ان می باشد که از جانب شرکت سازنده آن با نام انحصاری OpenVPN گسترش داده شده است و اکثرا به عنوان پروتکل ویژه وی پی ان شناخته می گردد .

OpenVPN غالبا از هر نوع دیگری از پروتکل های مورد استفاده در رایانه های رو میزی سفارش شده است . این پروتکل را (OpenVPN) حتی می توان در شبکه های غیر قابل اعتماد ،نظیر روترهای بی سیم و نقاط وایرلس می تواند خیلی سریع و پایدار می باشد .

OpenVPN از رمزگذاری 256 بیتی استفاده می نماید و استفاده از آن مثل سایر نرم افزار ها بسیار آسان و راحت می باشد . نصب و اجرای آن کمتر از چند دقیقه وقت شما رو با هر میزان دانش از رایانه دارید نمیگیرد .

با توضیحات ارائه شده می توان اینطور نتیجه گرفت که OpenVPN برترین انتخاب جهت استفاده است .دلایل مختلفی را می توان ذکر کر که اصلی ترین آن میتوان به بسیار پر سرعت و قابل اعتماد این پروتکل اشاره کرد . تنها مشکلی که میتوان ذکر کرد این است که بعضی سرویس های وی پی ان ، برنامه های مورد نیاز OpenVPN را جهت دستگاه همراه و تبلت ها پشتیبانی نمی کنند .

پروتکل SSTP :

در توصیح SSTP می توان به این مورد اشاره کرد که پروتکل تونل سازی حفره امن یا SSTP یک پروتکل تونل سازی می باشد که از SSL VPN (که از شیوه HTTPS در دسترس می باشد) و از محافظ 2048 بیتی استفاده می نماید .

فناوری ذکر شده به هیچگونه نرم افزاری جهت اتصال نیاز ندارد چون از مرورگر وب به عنوان نرم افزار کلاینت استفاده می نماید .

SSTP برای استفاده در  لینوکس ، RouterOS و SEIL موجود می باشد ؛ چنانچه اکثرا تنها سیستم عامل ویندوز است . فناوری اشاره شده از نسخه های ویندوز شروع شده از ویستا SP1 ، پشتیبانی می نماید و این مبحث یکی از معایب بسیار بزرگ این پروتکل محسوب می گردد به همین دلیل خیلی از سیستم عامل های کاربردی قبل تر را پشتیبانی نمی کند .

از معایب دیگر این پروتکل می توان به سرعت بسیار پایین این فناوری اشاره کرد که اتصال آن بسیار کند می باشد .

OpenVPN در SSH :

این پروتکل بستر بسیار امن (SSH) همراه یک کانال رمزگذاری شده می باشد که از طریق یک کانکشن پروتکل SSH ساخته شده می باشد . یک کانال SSH این قابلیت را دارد که برای انتقال ترافیک رمزگذاری شده در یک شبکه از طریق کانالی رمز گذاری شده بسیار پیشرفته استفاده کند . همانند پروتکل OpenVPN ، کانال های SSH همچنین این امکان را دارند که چاره ای جهت عبور از دیوارهای آتش (فایروال) که بعضی از سرویس های اینترنت را فیلتر نموده یا ممنوع می نماید ارایه دهند .

ISP ها (سرویس دهنده های اینترنت) در بعضی از کشورها از تکنولوژی های بسیار پیشرفته جهت برسی و فیلتر ترافیک استفاده می نمایند . می توان به تکنولوژیDPI (Deep Packet Inspection)  اشاره کرد که OpenVPN – L2TP/IPSec و کانکشن ها را مسدود ساخته تا به هیچ کاربری اجازه اتصال به کانکشن امن را ندهند ، که از سرویس های ویژه VOIP استفاده کند و یا سایت ها ، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک , توییتر  و ... را باز نماید .

بنابراین این سرویس به کاربران اش کانکشن کاملا ایمن OpenVPN را معرفی می نماید که نمی تواند ردیابی گردد . به همین علت توسط ISP های آن کشورها دچار اختلال نشده و در یک قدم مابین OpenVPN و کانال SSH ترکیب می گردد .

این سرویس کلیه امکانات OpenVPN را بدون هیچکونه قطعی به شما ارائه می نماید .



:: موضوعات مرتبط: فناوری , ,
:: برچسب‌ها: OpenVPN , وی‌پی‌ان مکان به مکان , انواع VPN , کاربرد وی پی ان ,
:: بازدید از این مطلب : 434
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 مهر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امین

ترموود چیست؟

امروز ه روشهای معماری متعددی برای طراحی،زیبایی  ونماهای ساختمان وجود دارد ، معماران با توجه به سلیقه افراد وعلاقمندی شخصی ویا تبعیت از سبک های متعدد معماری درپروژه های مختلف، به طرحهای متفاوت و زیبایی دست پیدا میکنند .امروزه بخاطر صنعتی شدن شهرها، مردم طالب ارتباط عمیق تری با طبیعت هستند و ترکیب چوب و سنگ همواره یک فرمول برنده برای تقویت این ارتباط بوده است..

یکی از اصلی ترین مواردی که باید درهمجواری متریالهای نمای ساختمان درنظر گرفت آن است که آیا در ایجاد نما، توقع هیجان داریم و یا میخواهیم تنوع  ،زیبایی و تضاد در نما ایجاد کنیم و یا حتی میخواهیم الگوی ارگانیک نما را دنبال کنیم . آیا میخواهیم با تضاد متریال دربافت مواد، جنس ویا حتی رنگ ،تنوع وهیجان راایجاد کنیم وبدنبال جلب توجه بیننده هستیم ویا میخواهیم نوعی فضای هارمونیک  و جذاب ایجاد کنیم تا آرامش وهماهنگی به فضا القاء گردد .

اگر چه  انواعِ متریال های مصنوعی در ساخت و ساز و دکوراسیون ، مدت زیادی است که آمده اند اما همچنان بسیاری از افراد ، متریال های طبیعی را چنانچه بودجه ی آن را در اختیار داشته باشند  ،بسیارترجیح می دهند

توقع ما از نما چیست؟

 این مطلب که توقع ما از نما چیست ، موضوعی جداگانه است ولی باید گفت که اولاً نمای چوب ترمووود بدلیل طبیعی بودن وهمینطور خودِ چوب با انرژی فوق العاده ،می تواند درنما ی بنا و ساختمان بسیار چشمگیر عمل کند . مصالح با رنگ خنثی وبابافت ساده میتواند برشاخص بودن نما تاکید بیشتری نماید ، لذا توصیه میشود درنما چوب ترمووود از متریالهای طبیعی با رنگهای سبک استفاده شود. استفاده ازسنگهای تراورتن با موج حداقل می تواند نمای چوبی  بنا و ساختمان را با ترکیبی بهتر نشان دهد .

 درهمین ضمینه، توصیه میشود از متریالهای مصنوعی مانند انواع کامپوزیت پنل های صنعتی ویا رنگهای صنعتی استفاده کمتری  شود و رویکرد کلی ،استفاده از متریالهای طبیعی باشد . البته با ترکیب کلی رنگهای خنثی درنما با چوب ترموود ، تاثیرخیلی بهتری خواهد داشت خصوصاً سطوح سفید ویا روشن که حتی ممکن است بصورت سیمان شسته اجرا گردد .

 هدف بسیاری از طراحان وتولید کنندگان ومعماران ،اهمیت دادن به زندگی انسانها و حفظ و نگهداری از آن در حال و آینده، وتولیدِ مصالحی که چه در هنگام تولید ویا کاربری و حتی تخریب با محیط خود همگن و پایدار باشند، وحداقل استفاده از انرژیهای سوختی و حد اکثر بکارگیری انرژیهای طبیعی، وهمینطور حداقل تخریب محیط زیست و جنگلها، وبهبود فیزیکی و روانی زندگی انسان هاو کلیه موجودات زنده،و هماهنگی با محیط طبیعی است..

برای همین،معماران شاخص و طراحان،ترجیح میدهند درنمای چوب ترموود ، از مصالح پایدار طبیعی درترکیب با چوب استفاده کنند که درنتیجه نمای  زیباوشاخصی ایجاد نموده اند که بسیار قابل توجه خواهد بود . هدف از تولید مصالح پایدارو همچنین طراحی ساختمانهای پایدار ،کاهش آسیب آن بر روی محیط و منابع انرژی و جنگل و طبیعت است، که شامل قوانین زیر میباشد:

 ۱-کاهش مصرف منابع غیرقابل تجدید

2-توسعه محیط طبیعی

 ۳-حذف یا کاهش مصرف مواد سمی و یا آسیب رسان بر طبیعت.

رسیدن به استانداردهای بالای کیفیت، امنیت و آسایش که در واقع سلامت انسانها را تأمین میکند از مهمترین اهداف .تولید مصالح پایدار طبیعی و همینطورمعماری پایدار است که رسیدن به چنین شرایطی با استفاده از مدیریت کارآمد و به کار گیری آخرین تکنولوژیها در صنعت چوب و ترمووود صورت میگیرد.

تاریخچه ترمووود

"چوب،آتش و حرارت دهی و ریشه ی ترمووود در گذشته های دور"

چوب:

چوب بعنوان  یكی از اولین موادی است كه بطور طبیعی و در حد فراوان در دسترس بشر قرار داشته است. از قدیم الایام چوب (و سنگ) جزو اولین مصالح ساختمانی بوده است که در طول تاریخ انسان ها از آن بهره گیری  و استفاده می کردند

از این رو تاریخ استفاده از چوب  به زمانهای خیلی دور می رسد . با آنكه انسان اولیه پناهگاه زندگی خود را از غارنشینی آغاز كرد ولی از چوب پیش از سایر مواد استفاده نمود.

استفاده از چوب در ساختمان از سالیان پیش مرسوم بوده است ، با این حال خصوصیات فیزیکی چوب محدودیت هایی در اجرا به ویژه در فضای باز ایجاد میکند .ازجمله  تاثیررطوبت وایجاد کپک وقارچ وحمله حشرات و موریانه ومشتعل بودن چوب عوامل محدودکننده ی استفاده از چوب بودند. با گذشت زمان انسان متوجه شد که حرارت دادن به چوب باعث افزایش دوام آن خواهد شد .

آتش،و حرارت دهی : قرن‌ها است که ثابت شده است سوزاندن سطح چوب در آتش، آن را برای استفاده در فضای بیرونی و نمای ساختمانها مقاوم‌تر می‌کند. اقوام وایکینگ‌، این روش را در سازه‌های بیرونی وکشتی های جنگی استفاده می‌کردند

 ریشه ترموود در گذشته های دور:

پایه شکل دهی ترمووود بر پایه گرمادهی، حرارت دهی و سوزاندن چوب بنا نهاده شده است. انسان ها در طول تاریخ با کشف آتش و با سوزاندن و حرارت دهی چوب برای ادامه حیات همیشه به این قضیه توجه خاصی داشتند . شواهد اولیه پیدایش آتش به آفریقای جنوبی برمیگردد و با توجه به شرایط محیطی انسان، به احتمال زیاد اولین آتش محصول صاعقه برای انسان بوده است .دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که بشر از حدود یک میلیون سال پیش از آتش استفاده میکرده است و تقریبا پایه تولید ترمووود از سالها پیش بنا نهاده شده است.  این مورد برای زندگی، تولید گرما، پخت غذا، دوری حیوانات از محل زندگی انسان های نخستین یکی از موارد اجتناب ناپذیر بوده است.چوب ذاتا با حرارت دهی و سوزاندن مقاوم میشود و در برابر شرایط محیطی پایداری بیشتری را برای استفاده به ارمغان می آورد . چوب حرارت دیده شده یا اصطلاحا چوب ترموود در طی سه مرحله کار اصولی و گرما دهی برنامه ریزی شده تولید میشود که در ادامه به تفصیل به مراحل ساخت ترمووود خواهیم پرداخت.

"تحقیقات پژوهشگران بر روی چوب حرارت دیده و شکل گیری انجمن ترموود"

کشور فنلاند نقش موثری  در دست یابی به  صنعت ترمووود ایفا کرده است .

تولید چوب حرارتی یا همان چوب ترموود فنلاندی برای اولین بار توسط شرکت وی تی تی در کشور فنلاند ابداع شد.

در انجمن ترموود فنلاند مطالعه علمي و دقیق با موضوع حرارت دهی اصولی روی چوب، حوالی سال ۱۹۳۰ میلادی انجام شد که حاصل تفکر و تحقیق صدها محقق و پروهشگر و صنعتگر در این زمینه بود . مدت های زیادی آزمایش ها و تحقیقات مختلفی در این زمینه توسط ارگان های مختلفی انجام گرفت. در دهه ۱۹۳۰ در آلمان توسط استام و هانسن و در دهه ۱۹۴۰ در ایالات متحده به وسیله وایت انجام شد. در دهه ۱۹۵۰ باوندام، رانکل و بوروی آلمانی تحقیق در این مورد را ادامه دادند. و در دهه ۱۹۶۰ گزارشی از یافته های علمی در زمینه‌ی بهبود حرارتی را کولمن و اشنایدر منتشر کردند. در میان روش‌های پیش‌نهادی برای این کار پروسه ترموود که توسط ویتانیمی و همکاران در ۱۹۷۷ ثبت شد. شاید موفق ترین پروسه در اروپا بوده باشد .اما در نهایت گسترده‌ترين  پژوهش‌ها توسط انجمن ترمووود (ترموود) فنلاند که با نام اختصاری  VTT در جهان شناخته شده است، انجام پذیرفت. بالاخره مجوز فرآیند ترموود به اعضای انجمن ترموود فنلاند اعطا شده است که شرکت HJT-Holz به عنوان همکار از اعضای اولیه آن می باشد. به جرآت میتوان گفت فنلاند بزرگترین معروفترین و اصلی ترین مرکز تهیه تولید و فروش چوب ترمو در دنیا است.

که دلیل آن هم اول دارا بودن جنگل هایی است که بسیار غنی هستند ,

و از لحاظ کیفیت و جنس چوب برای ترمو جزو بهترین های جهان است و دوم این که برای اولین بار این تکنولوژی از فنلاند به دیگر کشورها سرایت کرده است.

البته تمامی کشورهای اسکاندیناوی دارای کیفیت چوب ترمووود بالایی هستند که شامل :سوید,بلژیک,دانمارک وهلند می باشد.

اما معروفیت فنلاند به علت غنی بودن جنگل هایش و پیشتاز بودنش از کشورهای دیگر بیشتر است.

کانادا و شمال آمریکا به ترتیب در پله های بعد از فنلاند قرار می گیرند.

کشورهای لهستان و اتریش و آلمان و استونی و لیتوانی و لتونی هم دارای ترمووود هستند.

ولی در نهایت، کشور فنلاند برای اولین بار در دهه سی میلادی جمعی از کارشناسان و مهندسانش دست به اقدامی زدند که در نتیجه آن چوب ترمو شکل صنعتی به خود گرفت.

برای سالیان درازی این توانمندی و تکنولوژی در حد آزمایشگاهی باقی ماند تا اینکه سرانجام, در سال دوهزار میلادی دانشمندان توانستند روش ترمووود کردن چوب را به شکل صنعتی و در مقیاس جهانی به شکل تجاری دربیاورند, انجمن بین المللی Thermowood در سال 2000 به طور رسمی تاسیس شد. هدف این انجمن به طور کلی ترویج استفاده از محصولات Thermowood  می باشد. تنها اعضای این انجمن مجاز به استفاده از این نام تجاری می باشند. این انجمن  با همکاری صنایع محصولات چوبی فنلاند فرایند تیمار حرارتی چوب را در مقیاس صنعتی توسعه داده و مجوز اجرای فرایند ذکر شده را به شرکت‌های عضو می‌دهد.

و به سرعت به عنوان راهکاری استاندارد ، جهت تولید محصولات چوب نما فنلاندی شناخته شد.

 ترمووود (ترموود) یا ترمو چوب حاصل فرآیند خشک کردن چوب با حرارت بسیار بالایی در حدود ۲۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. در فرایند تولید چوب ترموود  میتوان به سه مرحله اصلی اشاره داشت.

در اولین قسمت با استفاده از حرارت به همراه بخار آب قسمت خشک کردن اولیه الوار انجام می پذیرد. در پروسه حرارت دادن اکسیژن از محیط حذف میشود تا امکان سوختن چوب از بین برود

در مرحله دوم چوب ترموود  حرارت داخل کوره باز هم افزایش پیدا کرده و به ۱۸۵ و سپس ۲۱۵ درجه سانتیگراد می رسد. صفحات چوبی در همین حالت به مدت دو الی سه ساعت, بسته به نوع و کاربرد آنها در داخل کوره باقی می مانند. مرحله سوم تولید محصولات ترمو بسیار مهم بوده و به خنک کردن و ایجاد تغییرات رطوبتی مربوط می شود.

که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت .

 انواع ترمووود:

  چوبِ ترموود، علاوه بر کاربرد های داخلی در ساختمان، برای استفاده در نمای چوبی بیرونی ساختمان  مورد استفاده قرار میگیرد.و در انواع گونه های چوب کاج، نوئل، ون و ایروکو عرضه می شوند.  برای محافظت در مقابل اشعه ماورائ بنفشِ خورشید و همینطور زیبایی چوب ترمووود،پوششی از واکس با پایه آبی، لاک الکل، رنگ یا روغن ، توصیه می شود که این کار ، عدم نیاز به نگهداری را برای مدت طولانی تضمین می  نماید

چوب ترمووود در حالت کلی به ۲ دسته نرم چوب (Soft wood) و سخت چوب (Hard wood) تقسیم می گردد.

نرم چوب ها:

وقتی  ما می گوییم نرم چوب،لزوماً به این معنی نیست که این چوب  نوع ضعیف تر ،شکننده ترو کم تراکم تر از چوب های سخت است.

این چوبها دارای دانسیته (چگالی) یا فاصله مولکولی کمتری هستند. و به علت نداشتن گره های مرکزی از بافت خاصی برخوردارند. که بسیار زیبا می باشد. نرم چوبها (Soft wood) به علت سبکی، ارزانی و داشتن بافت زیبا اگر ترمو شده باشند و شرایط چوب ترمو را داشته باشند برای نمای چوبی ساختمان بسیار مناسب هستند.

درواقع تفاوت اصلی چوب های نرم وچوبهای سخت در چگونگی تولید مثل آنها است.

چوب های نرم جزو بازدانگان و چوب های سخت جزو نهاندانگان هستند.

چوب های نرم اغلب از درختانی مانند سرو، صنوبر (Spruce و کاج  (Pine)  به دست می آیند . که اصطلاحاً به آنها درختان همیشه بهار می گویند. زیرا این درختان در فصل سرما برگریز نیستند. و پوشش سبز برگهای آنها در تمام سال باقی است.و رنگ  چوب این درختان ، تا حدی زرد رنگ و یا مایل به قرمز است. درختان کاج فنلاند از بهترین انواع چوبهای کاج در جهان هستند.

 شرایط اقلیمی خاص منطقه نیمه قطبی فنلاند به گونه ای است که زمستانهای بلند و تابستانهای کوتاه دارد. و درختان تنها ۲ ماه از سال فرصت رشد دارند. رطوبت خاک بسیار بالاست. در تابستانها شرایط ایده آلی برای یک جنگل قطبی وجود دارد.

به علت کوتاه بودن تابستان درختها فقط فرصت دارند به سمت آفتاب و مستقیم حرکت کنند.

در نتیجه درختان بسیار صاف و مستقیم به طور عمودی رشد می کنند. این امر باعث می شود درختان کاج فنلاندی بسیار مناسب برای تهیه الوار باشند.

از آن جایی که بیشتر درختان خانواده کاج سریع و مستقیم رشد می کنند، در نتیجه چوب های آنها که چوب نرم نامیده می شود وبه طور معمول ارزان تر از چوب های سخت است.

پیدا کردن چوب های نرمی که رویش پایدار دارند نسبتاً آسان است. (چوب هایی که رویش پایدار دارند، چوب هایی هستنند که در مزارع درختان رشد داده می شوند تا از وجود ذخایر بی پایان چوب های نرم،اطمینان حاصل شود.) اگر ما از این نوع چوب ها که در مزارع درختان رشد داده می شود استفاده کنیم، در روند جنگل زدایی از جهان  و نابودی جنگلها،شرکت نمی کنیم و همیشه یک منبع  خوب چوب برای طرح ها و صنایع مان داریم.

سخت چوب ها:

بیشتر نجارها علاقه مندند با چوب های سخت کار کنند. تنوع رنگ، بافت و الگوهای رگه ها باعث می شود برخی از مبلمان های جالب از این نوع چوب ساخته شود. آن چیزی که مصرف درختان با چوب سخت را محدود می کند، قیمت آنها است. وسایلی که از برخی از گونه های این نوع درختان ساخته می شوند می توانند خیلی گران در بیایند.

سخت چوبها (Hard wood)، چوبهای مربوط به درختان پهن برگ هستند. که مشهورترین آنها چوب ون یا Ash است. وانواع دیگر آن شامل ،چوب گردو،صنوبر،بلوط،افرا،ماهون،گیلاس ،زبان گنجشک و.....

،این درختان در زمستان برگریز می باشند. و در بهار برگهای جدید آنها رشد می کند.

داشتن آوندهای بزرگ مشخصه چوب‌های سخت است

سخت چوبها به علت بافت خاصشان بسیار زیبا هستند. و نماهای چوبی چشم نواز ایجاد می کنن. وسایلی که از برخی از گونه های این نوع درختان ساخته می شوند می توانند خیلی گران در بیایند.

 سخت چوبها ،به علت قیمت بالا و وزن بیشتر نسبت به چوبهای Soft کمتر در نماهای چوبی کاربرد دارند. این چوبها برای کف سازی یا چوب نمای ساختمان (Decking) چوبی و نیز در محل های پرتردد بسیار توصیه می شوند.

برخی از سخت چوب ها را دیگر خیلی سخت می توان پیدا کرد و نایاب هستند چراکه بدون نگرانی از احتمال انقراض شان بی محابا بریده می شوند. (نمونه آنها چوب بلسان بنفش برزیلی است.) این نه تنها ضایعه ای برای محیط زیست است، بلکه قیمت این چوب ها را نیز به شدت بالا می برد. اگر می توانید، سعی کنید چوب را از جنگل های با رویش پایدار خریداری کنید. (مزارع درخت تجاری که عرضه چوب در آنها تضمین شده است.) با این کار می توان از درختان جنگلداری پایدار حمایت کرد.

 کاربرد چوبهای ترمو گونه های hard یا soft در نماهای چوبی بستگی ویژه به طرح دارند. و معماران ساختمان تعیین کننده ترین افراد در انتخاب گونه چوبی مناسب برای نمای چوبی ساختمان می باشند.

 رنگ های ترمووود

رنگ ترموود مقاوم در برابر اشعه آفتاب

چوبهای ترموود از جنس کاج در برابر تمامی شرایط جوی مقاوم هستند و قبل از نصب  در فضای خارجی ،نیاز دارند تا رنگ‎های مخصوص ترموودبه آنها زده شود.

  از مشخصه‎های بارز این رنگهای مخصوص ترمووود ،مقاوم سازی چوب ترموود ، در برابر UV آفتاب و جلوگیری از تغییر رنگ چوب می‎باشند.

اشعه ماوراء بنفش (UV) نور تابش الکترومغناطیسی در محدوده طول موج تقریبی 10 تا 400 نانومتر است. این طول موج کوتاه تر از نور مریی اما بلندتر از اشعه ایکس است و برای چشم انسان نامریی است.

میزان اشعه UV متأثر از عوامل ذیل می باشد:

میزان نور خورشید: میزان اشعه UV متأثر از زمان روز و سال می باشد. میزان اشعه UV در حدود ظهر (در طول شبانه روز) و در فصل تابستان بیشترین مقدار می¬باشد.

عرض جغرافیایی: با نزدیکی به خط استوا میزان اشعه UV افزایش می یابد.

میزان ابرناکی: با کاهش میزان ابرناکی اشعه UV افزایش می یابد هر چند با وجود ابری بودن آسمان امکان بالا بودن میزان اشعه UV وجود دارد.

ارتفاع: با افزایش ارتفاع در سطح زمین و با رقیق شدن هوا میزان اشعه UV افزایش می یابد، بطوریکه هر 1000 متر ارتفاع میزان اشعه UV بین 10 تا 12 درصد افزایش می یابد.

ازن: ازن باعث جذب اشعه UV می گردد که میزان آن در طول سال و در ساعات شبانه روز متغیر می باشد.

انعکاس در سطح زمین: انواع مختلف پوشش سطح زمین میزان متفاوتی از اشعه UV را منعکس می کند.

بطور مثال پوشش برف تا 80 درصد، شن ساحلی خشک 15 درصد و سطح آب دریا 25 درصد، اشعه UV را منعکس می کنند.

این رنگ‎ها ی مخصوص چوب  ترموود،جزء عملیات تکمیلی ترموود بوده و از هر گونه تغییر رنگ چوب جلوگیری می‎نمایند.

رنگ‎های ترمووود، پایه آب و جذبی بوده و دارای 80 پرده رنگی می‎باشند که  زیبایی و تنوع بالای آن قدرت انتخاب مشتری را افزایش خواهد داد.

چوب‎های ترموود از جنس زبان گنجشک (ASH) نیز در برابر تمامی شرایط جوی و آب و هوایی محیط‎های بیرونی مقاوم هستند ولی استفاده از Oil های شرکت teknos بر روی آن باعث مقاومت بسیار بالای آن  دربرابر UV آفتاب و همچنین حفظ زیبایی آن می‎گردد.

تمامی رنگ‎های مذکور محصول شرکت TEKNOS فنلاند می‎باشند که این شرکت مورد تأیید انجمن بین المللی ترموود محافظت سطحی می‎باشد.

رنگ کاری چوبهای ترمووود در دو مرحله به  این شرح و با فواصل 24 ساعته انجام می شود.

پس از انجام  شدن تمامی مراحل زیر، می توانیم اطمینان حاصل کنیم  که ترمووود در مقابل اشعه UV آفتاب نیز مقاوم شده است:

1.    تمامی وجوه ترموود با ماده رنگی که با سلیقه مشتری از بین 20 طیف رنگی انتخاب شده است، به وسیله براش، رنگ کاری می شود و برای خشک شدن به محلی مناسب به مدت 24 ساعت منتقل می شود.

2.    در نهایت ماده TOP COAT به وسیله اسپری روی  تمامی قسمتهای آن پاشیده شده و آماده ارسال می گردد. لازم به توضیح است که عملیات رنگ کاری به عنوان عملیات تکمیلی ترمووود بوده و انجام  دادن کلیه مراحل فوق در تمامی وجوه چوب الزامی می باشد.

 میزان اشعه UV متأثر از عوامل ذیل می باشد:

میزان نور خورشید: میزان اشعه UV متأثر از زمان روز و سال می باشد. میزان اشعه UV در حدود ظهر (در طول شبانه روز) و در فصل تابستان بیشترین مقدار می¬باشد.

عرض جغرافیایی: با نزدیکی به خط استوا میزان اشعه UV افزایش می یابد.

میزان ابرناکی: با کاهش میزان ابرناکی اشعه UV افزایش می یابد هر چند با وجود ابری بودن آسمان امکان بالا بودن میزان اشعه UV وجود دارد.

ارتفاع: با افزایش ارتفاع در سطح زمین و با رقیق شدن هوا میزان اشعه UV افزایش می یابد، بطوریکه هر 1000 متر ارتفاع میزان اشعه UV بین 10 تا 12 درصد افزایش می یابد.

ازن: ازن باعث جذب اشعه UV می گردد که میزان آن در طول سال و در ساعات شبانه روز متغیر می باشد.

انعکاس در سطح زمین: انواع مختلف پوشش سطح زمین میزان متفاوتی از اشعه UV را منعکس می کند.

بطور مثال پوشش برف تا 80 درصد، شن ساحلی خشک 15 درصد و سطح آب دریا 25 درصد، اشعه UV را منعکس می کنند.

رنگ‎های مخصوص چوب در محیط بیرونی (ترموود):

این رنگ‎ها در دو نوع پایه آب و پایه روغن تولید می‎شوند که هریک به شرح زیر می‎باشند:

رنگ‎های پایه آب:

رنگ های پایه ی آب ،جذبی بوده و تنوع آن قدرت انتخاب مشتری را افزایش می دهد. همچنین سرعت خشک شدن آن باعث صرفه جویی در وقت خواهد شد.

این رنگ‎ها در در 20 طیف رنگی تولید می‎شوند که همگی آنها با توجه به پایه آب بودن، به عمق 2 تا 3 میلیمتر به سطح ترمووود نفوذ کرده و ضمناً هیچگونه لایه‎ای تشکیل نمی‎دهند که این امر مانع از پوسته شدن رنگ به مرور زن=مان در مقابل UV آفتاب می‎شود محل مصرف رنگ‎های پایه آب معمولاً برای چوب‎های دکوراتیو و نمای ساختمان و همچنین سازه‎های چوبی می‎باشد.

رنگ‎‎های پایه روغن:

رنگ های پایه ی روغنی شفافیت بیشتری به چوب می دهند و ظاهری درخشان تر دارند.

این رنگ‎ها به صورت بی رنگ تولید شده و معمولاً برای کف محوطه‎های باز و یا سخت چوب‎ها به کار می‎روند و همچنین امکان استفاده با رنگ‎های پایه آب و ایجاد تنوع رنگی را نیز دارا می‎باشند. و البته این رنگ‎ها مقاوم در برابر UV آفتاب بوده و ضمناً در مقابل کلیه شرایط جوی مقاوم می‎باشند و همچنین  این رنگهای روغنی به گونه‎ای تولید می‎شوند که نقش و نگار چوب را از بین نبرده و تنها به صورت یه رنگ روی نقش زیبای ترموود قرار می‎گیرند.

مراحل رنگ کاری:

رنگ کاری چوب‎های ترموود در چهار مرحله به شکل زیر و با فواصل 24 ساعته انجام می‎شوند که پس از انجام تمامی مراحل زیر، می‎توان اطمینان حاصل نمود که ترموود در مقابل UV آفتاب نیز مقاوم شده است:

1- در مرحله اول ترمود در حوضچه‎هایی که در آن ماده BASE قرار دارد قوطه ور شده و تمامی منافذ بسته می شود و سپس جهت خشک شدن در محلی مناسب به مدت 24 ساعت قرار می‎گیرند.

2- سپس ترموود با ماده رنگی که با سلیقه مشتری از بین طیف رنگی انتخاب شده است با وسیله براس و تمامی وجوه رنگ کاری می‎شود و برای خشک شدن به محلی مناسب به مدت 24 ساعت منتقل می‎شود

3- پس از مدت 24 ساعت یک بار دیگر ترموود با ماده رنگی کاری می‎شود و به مدت 24 ساعت جهت خشک شدن در محل مناسب قرار می‎گیرد.

4- در نهایت ماده TOP COAT به وسیله اسپری روی آن پاشیده می‎شود. مرحله تاپ کات مرحله ضد uv رنگ کاری می باشد که مایع تاپ کات روی چوب اسپری می شود و برای فضای خارجی ساختمان ،مقاوم می شود.

و پس از خشک شدن، ترموود بسته بندی شده و آماده ارسال می‎باشد.

توضیح اینکه عملیات رنگی کاری به عنوان عملیات تکمیلی ترموود بوده و انجام کلیه مراحل فوق در تمامی وجوه چوب الزامی می‎باشد.

فرآیند آماده سازی ترمووود (ترموود)

در انجام فرایند ترمووود و تبدیل چوب عادی به ترمووود (ترموود) حرارت یکی از مهم ترین عوامل حساب میشود. حرارت دادن به چوب عموما در طی سه فاز با انجام عملیات مختلف صورت میپذیرد. که به واسطه آن میکروبها، قارچ های درون چوب از بین میروند. و شیره و صمغ موجود در چوب خشک میشود. و چوب عادی تبدیل به ترمووود (ترموود) میشود.

تبدیل چوب عادی یا چوب خام به ترمووود:

درابتدا 3 تعریفی که در مورد چوب لازم هست را،توضیح میدهیم:

تعریف گیاه شناسی:

چوب عبارت است از مجموعه ای از بافت های ثانویه لینین شده گیاهان آوندی که در بین مغز و ساقه و ریشه و شاخه ها قرار می گیرد

تعریف تجاری:

چوب عبارت است از قسمت های داخلی ساقه و ریشه و شاخه درختان و درختچه ها که قابل تبدیل برای استفاده در مصارف گوناگون می باشد.و می توان با کار کردن بر روی آن به ارزش و مرغوبیت آن افزود.

.تعریف صنعتی:

n چوب عبارت است از ماده ای جامد و متخلخل فیبری شکل که دارای ساختمان سازمان یافته ای است و از هر طرف نایکسان و ناهمگن است.

چوب خام دارای یکسری پیوند های مولکولی داخلی می باشد. که به واسطه آن آب به داخل بافت های چوب نفوذ می

تاثیر رطوبت در چوب:

n سه نوع رطوبت داریم:

n 1)آب بنیادی:که در ساختار مولکولی چوب است .

n 2)آب آغشتگی:صفر درصد تا30%است از مهمترین رطوبت ها در چوب

n 3)آب ازاد:30%تا حداکثر 200%می باشد یعنی هر چوب کاملا خشک تا 2 برابر وزن خودش آب جذب می کند.بنابراین چوب به عنوان ماده ای متخلخل و اسفنجی با محیط خود در تبادل رطوبتی است.

 با نفوذ آب به داخل بافت های چوب ،رطوبت،برای مدت های بسیاری درون چوب باقی میماند. که این آب  و رطوبت،با حرارت دادن به حد بسیار زیادی کاهش می یابد. و چوب تقریبا خشک میشود.بعد از این کار اگر چوب با آب هم در تماس باشد، به خاطر تغییرات شیمیایی که در فرایند ترمووود در چوب ایجاد شده است. آب به صورت سطحی روی چوب باقی میماند. و به سرعت هم تبخیر میشود. .

یکی از مهمترین گرفتاریهای صنعت چوب ،بخصوص ترمووود ، جلوگیری از این تبادل رطوبتی است.زیرا موجب دفرم شدن و کج شدن محصولات چوبی می باشد.

شایان ذکر است در طی فرایند ترمووود و تبدیل چوب به ترمووود (ترموود) هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نمیشود. در ادامه مراحل انجام فرایند ترموود رو به تفصیل در سه فاز جداگانه شرح داده شده است.

فاز ۱: افزایش دما و خشک کردن چوب در دمای بالا

خشک کردن چوب در کوره امری ضروری برای تولید ترمووود است. پروسه خشک کردن چوب  و تولید ترمووود در نواحی و مناطقی استفاده می‌شود که خشک کردن الوار در هوای آزاد عملی نیست؛ مانند نواحی حاره ای  و مناطقی که میزان رطوبت هوا زیاد است.

خشک کردن  چوب در کوره، و پروسه ی ترمووود،یک روش صنعتی  و استاندارد است و محصولی پایدارتر با محتوای معینی از رطوبت برجای می‌گذارد.

چوبی که در کوره خشک شده، آب و رطوبتِ کمتری دارد؛ در نتیجه در معرض باران و تگرگ و دیگر عوامل طبیعی  ،که قرار بگیرد کمتر تغییر می‌کند.مانند عرشه کشتی وا نواحی بیرونی ساختمان .و اگر در این موارد،ازچوب خشک نشده استفاده کنید در اثر رطوبت ترک می‌خورد؛ تاب برمی‌دارد و آب می‌رود.

فرایند ترمووود:

در مرحله اولیه فرایند ترمووود (ترموود) ، از حرارت در کنار بخار آب استفاده می شود. بخار آب موجب ممانعت از ترک خوردن چوب هنگام حرارت دادن خواهد شد. و همچنین از بروز واکنش‌های شیمیایی درون چوب جلوگیری می کند. در فاز اول ترمووود (ترموود) دمای چوب با کمک گرما و بخار آب در کوره ی حدود ۱۰۰ درجه سانتی گراد به سرعت افزایش پیدا می کند. و بعد از آن به مرور و یکنواخت بر دما افزوده می شود. تا به ۱۳۰ درجه سانتی گراد برسد. در این فاز سعی می شود تا میزان رطوبت چوب به حدود صفر کاهش یابد.

فاز ۲: حرارت‌دهی

چوب با دمای بالا طی فاز اول فرایند ترمووود (ترموود) خشک میشود. در فاز دوم باز هم افزایش دمای کوره تا ۲۲۵-۱۸۰ درجه سانتی گراد ادامه پیدا می کند. که بخار آب از آتش گرفتن چوب ممانعت می کند. پس از رسیدن چوب به دمای مورد نظر، بسته به کاربرد نهایی ترمووود به مدت ۳-۲ ساعت در این دما باقی می ماند.

فاز ۳: رطوبت‌دهی و خنک کردن

در فاز آخر این فرایند، دمای چوب ترمو با پاشیدن آب به روی آن تقلیل می یابد. سپس با کاهش دمای چوب به ۹۰-۸ درجه سانتی گراد مجددا با کمک رطوبت دهی، رطوبت مناسب حدود ۷-۴ درصد دوباره به چوب بازگردانده می شود.

از بین رفتن میکروبها  و قارچ ها وخروج صمغ در فرآیند ترمووود:

در مرحله  ی حرارت دادن چوب ، دمای بالای اعمال شده به آن، موجب شکست سلولزی و تجزیه اسید و خروج صمغ و رزین چوب شده تا محیط رشد قارچ و حشرات و ریز ارگانیسم ها از بین برود.

وجودِ بخار آب در این مرحله، باعث ممانعت از آتش گرفتن چوب در پروسه تغییرات حرارتی می باشد..

به دلیل کاهش شدید رطوبت و صمغ موجود در آن، چوب فن آوری شده ترمووود سبک تر شده و نصب آن راحت تر و فشار بر روی سطح زیرین کمتر است.

استانداردهای ترمووود:

استفاده از ترمو وود در نمای ساختمان به دلیل سبکی و زیبایی و عایق بودن ,

نقش بسیار مهمی در امر سبک سازی  و استاندارد ساختمان را دارد.

چوب ترمووود  دارای استانداردهای متفاوت از یکدیگر می باشد.

درختان کاج و همچنین

چوبهای جنگل  های کشور  فنلاند به دلیل تراکم بیشترآوندی ، که نسبت به چوبهای جنگلی کشورهای دیگر  دارند،

کیفیت بالاتر و بهتر، و همچنین استاندارِقویتری نسبت به چوبهای جنگلهای سایر مناطق دنیا ،برای تولید چوب ترموود را دارند.

ترمووود تولید شده از این چوبها دارای کیفیت بالاتری برای استفاده جهت نمای ساختمان و استفاده در فضای  باز و همچنان برای مناطق رطوبتی  می باشند.

به دلیل قطبی بودن کشور فنلانددر صنعت چوب ترمووود و همچنین رشد دو ماهه در طول سال در جنگل های فنلاند درختان جنگلی ناچارند که در دو ماه رشد کافی داشته باشند و ناگزیرند از رشد طولی و کاملآ مستقیم . که همین امر باعث کیفیت برتر چوبهای جنگلی فنلاند جهت ترمو شدن می باشد.توجه و دقت به استاندارد ترمووود نیز در کیفیت محصول نهایی بسیار تاثیر  مهم وبه سزایی دارد.

این استاندارد شامل میزان دمای وارد شده به چوب ترموود،

روند افزایش و کاهش دما و طول مدت دما دهی می باشد.

بخش زیادی از استاندارد های چوب نما ، مانند هر محصول دیگری به کیفیت مواد و منابع اولیه تهیه آن باز می گردد.

در این میان یکی از استاندارد های خوش نام  گواهی موسوم به PEFC می باشد.  که مخفف : Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes میباشد

.. امروزه در سرتا سر جهان بیش از ۵۰ برنامه تأئید صلاحیت و استاندارد وجود دارد که انواع بسیار زیادی از چوبها و جنگل‌ها و تصرفات را در سر تا سر جهان توضیح می دهد.. بزرگترین برنامه‌های تأئید صلاحیت جنگل‌ها عبارتنداز

هیئت نظارت جنگلهای  FSC وبرنامه ی تایید صلاحیت جنگل  PEFC. بزرگترین چارچوب تایید صلاحیت در قالب ناحیه جنگل با حدود دو سوم از کل ناحیه تاییدصلاحیت شده بود و برنامه ی  FSC باسرعت در حال رشدهست از آنجا که چوب ترموود یکی از عمده محصولهایی هست که توسط منابع جنگلی تهیه می شود PEFC  هم در میان استانداردهای چوب نما،به چشم می خورید

طبق گزارش ،در سالهای ۲۰۰۹-۲۰۱۰ سازمان ملل ۴ محرکه برای خرید محصولات دارای این استاندارد را نام می برد که عبارتند از:

1- کاغذ ، انتشارات، پرینت و بسته بندی –الزاماتی برای افزایش استفاده از منابع مسئولیت پذیر کاغذ توسط ناشران بزرگی کهTime Lnc..همچون  

•  . به احتمال زیاد مهمترین عامل محرکه رشد در تأئید صلاحیت جنگل و زنجیره نگه داری بوده است..

•  تدارکات عمومی سبز- دولت‌هایی نظیر بریتانیا و هلند سیاست‌های تدارکات تیر چوبی سبز را اتخاذ نموده‌اند که شامل  2-

تشخیص برنامه های تایید شده PEFC وFSC است.

•  ساختمان سبز-استانداردهایی برای ساختمان سبز استفاده از محصولات چوبی تأئید شده را تشویق و توصیه می‌نماید.3-

•  4-نمودار گیری غیرقانونی – قوانین جدیدی طراحی شده تا ریسک زنجیره تأمین وارد نمودن چوب غیرقانونی را به حداقل  ممکن،.برساند

استاندارد استفاده از چوب ترمووود

ترمو-اس (Thermo-S)

Stability در زبان انگلیسی به معنای پایداری و ثبات میباشد. و در واژگان تخصصی ترمووود (ترموود) ، استاندارد ترمو-اس (Thermo-S) نشان دهنده وجود ثبات و پایداری در چوب است. که این ثبات و پایداربودن،هم درشکل ظاهری  چوب و هم در کاربرد نهایی  آن بسیار موثر است.

چوب های ترمووود (ترموود) بااستاندارد S بسته به میزان رطوبت موجود درهوا و محیطی که مورد استفاده قرار میگیرند، به طور متوسط ممکن است بین ۶ تا ۸ درصد تغییر ابعاد داشته باشند. و حالتهایی مانند تورم  و یا کوچک شدن برایشان به وجود بیاید. .این گروه از محصولات ترمووودی دوام نسبتاً مناسبی دارند.

ترمو-اس ها با استاندار EN 113 مطابقت دارند. و در برابر شرایط جوی الزامات پوسیدگی کلاس شماره ۳ را برآورده میکنند.

اینگروه هم به دو بخش ترمووود سافت وود و ترمووود هارد وود تقسیم می شود که هر بخش در نوع کاربرد انواع مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره می شود

 از کاربردهای ترموود سافت وود ترمو-اس (Thermo-S) میتوان به استفاده در اجزای ساختمانی، مبلمان داخلی، مبلمان های محیط خشک، میز سونا، اجزای در و پنجره و میز سونا اشاره کرد.

همچنین از کاربردهای ترموود هاردوود (Thermo-SS) میتوان به استفاده در مبلمان، سونا، کف پوش، مبلمان مورد استفاده در باغ ها، کف چوبی یا چوب نمای ساختمان و تزئینات نمای چوبی ساختمان یا کلدینگ اشاره کرد.

ترمو-دی (Thermo-D)

Durability در زبان انگلیسی به معنای دوام می باشد. و در واژگان تخصصی ترمووود (ترموود) ، استاندارد ترمو-دی (Thermo-D) نشان دهنده دوام زیست‌شناختی علاوه بر حفظ شکل ظاهری و هم در کاربرد نهایی است .

محصولات ترمووود ترمو- دی (Thermo-D) به میزان رطوبت موجود در هوا و محیطی که مورد استفاده قرار میگیرند به طور متوسط ممکن است بین ۵ تا ۶درصد تغییر ابعاد داشته باشند. و حالتهایی مانند تورم برایشان به وجود بیاید. ترمو-دی ها با استاندار EN 113 مطابقت دارند. و در برابر شرایط جوی الزامات پوسیدگی کلاس شماره ۲۲ را برآورده میکنند.

.اینگروه هم به دو بخش ترموود سافت وود و ترمووود هارد وود تقسیم می شود که هر بخش در نوع کاربرد انواع مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره می شود.

از کاربردهای ترموود سافت وود ترمو-دی (Thermo-D) میتوان به استفاده در مبلمان حمام و سرویس بهداشتی، درهای بیرونی، پنجره های کرکره ای، ساختمان های طبیعی، مبلمان باغ و کفپوش سونا اشاره کرد. همچنین از کاربردهای ترموود هاردوود (Thermo-D) میتوان به استفاده در مبلمان، سونا، کف پوش، مبلمان مورد استفاده در باغ ها، کف چوبی یا چوب نمای ساختمان و تزئینات نمای چوبی ساختمان یا کلدینگ اشاره کرد.

لازم به ذکر است که مصارف ترموD-دی مشابه نوع ترمو اس S میباشد منتها در صورتی که کاربر نهایی تمایل به استفاده از رنگ های تیره تر در پروژه داشته باشند. میتوان از ترمووود (ترموود) کلاس D استفاده کرد.

 در توضیح مزایای ترمووود

 مهم ترین نکته ای که میتوان به آن اشاره کرد. این است که با استفاده ازفرایند ترموود، بیشتر خصوصیات منفی چوب عادی از بین می روند.

خصوصیات چوب عادی:

چوب عادی، جزء اولین موادی است که به طور طبیعی و فراوان در دسترس بشر قرار داشته است.

آثار باقیمانده ازخانه سازی و ابزار سازی انسانهای  زما نهای بسیار دور نشان میدهد که انسانهای قدیم چوب را در وسایل منزل، وسایل کار وساختمان و بخصوص برای پوشش پناهگاه خود به کار می برند.به مرور و گذشت زمان جوامع انسانی استفاده های دیگری از چوب کردند.ازجمله برای میز ونیمکت و وسایل کشاورزی و کشتی وقایق سازی و همچنین وسایل حمل و نقل زمینی ازچوب استفاده میکردند.ولی در حین استفاده از چوب ،با مشکلاتی هم روبرو میشدند،مثل تاثیر رطوبت در چوب،حمله موریانه و حشرات و ایجاد کپک و قارچ درچوب،خطر آتش سوزی و اشتعال،سنگینی چوب ،عدم امکان استفاده مجدد به شکل اولیه،

شکستگی و گسیختگی ،ضعف اتصال،دشوار بودن تبدیل قطعات بزرگ چوب به لایه های نازک و کوچکتر..

در قرون معاصر با ساخت اولین ماشین چوب بری در صنایع چوب تحولی اساسی صورت گرفت و امکان تبدیل درختان قطور به قطعات نازک ممکن شد.

عادی: عناصر تشکیل دهنده ساختمان چوب:

n الف)پوست درختان :که حفاظت تنه یا شاخه درختان را بر عهده دارندو شامل دو قسمت بیرونی(لایه مرده) و پوست درونی(لایه زنده) می باشد.

n ب)چوب:حجم عمده تنه درخت را چوب تشکیل می دهد.این قسمت از تنه درخت  برای تهیه انواع چوب استفاده می شود.

n ج)مغز:در مرکزو وسطِ تنه و شاخه درختان قرار دارد.این قسمت دارای بافت نرم است و قابلیت بار گذاری ندارد

n د)دایره سالانه:روی برش عرضی تنه درخت دایره های هم مرکز دیده می شود که نشان دهنده سن درخت است.

.با پیشرفت روزافزون جوامع انسانی،احتیاج به پیشرفتِ صنعت چوب ،الزامی شده است.،.

نمونه ی پیشرفت در صنعت چوب،چوب فرآوردی شده بنام ترمووود است.

  چوب فرآوری شده (ترمووود) دارای خصوصیات و مزایایی هست که بیشتر کاربران را ترغیب به استفاده از ترمووود (ترموود) می کند. این مزایا به دسته های مختلفی تقسیم میشوند.

مزایایی که در اثر حرارت ایجاد میشود. مزایایی که در در اثر کاهش رطوبت ایجاد میشود. مزایای ایجاد شده جهت نظافت، شستشو و نگهداری  و مزایای کاهش احتمال پوسیدگی  و از بین رفتن حشراتِ داخل چوب و قارچ و کپک هست.که در ادامه به هر کدام جداگانه خواهیم پرداخت.

 مزایای اثرحرارت در ترمووود:

اصلاح چوب با حرارت دهی در واقع چه معنایی دارد؟  این فرایند به این معناست که چوب را حرارت می دهند و با حرارت دهی خاصیت های چوب تغییر می کند.

ترموود علاوه بر افزایش دوام، خاصیت های دیگرِ چوب را نیز بهترو ظاهر آنرا زیباتر می کند و به این دلیل است که چوب اصلاح شده وحرارت دیده، یعنی ترموووود، به یکی از بهترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است که استفاده از آن در جوامع ، رو به رشد است.

فرایند اصلاح حرارتی چوب  یا ترمووود،مثل فرایند پخت نان است. این فرایند در یک اجاق ویژه به نام ترمو کیلن یا کوره دمادهی انجام می شود.. سنسورها هر لحظه اطلاعات دریافتی از کوره و چوب را به کامپیوتر ارسال می کنند و کامپیوترها تحت نظارت مداوم متخصصان فرایند اصلاح حرارتی چوب است.

به منظور حفظ بالاترین حد کیفیت چوب، یا ترمووود، فرایند گرمادهی اصلاح چوب با استفاده از فرمول خاصی صورت می گیرد که محصول پانزده سال کار سخت و حرفه ای  متخصصان این فن است.

تمام متخصصین اصلاح حرارتی از یک اصل ثابت پیروی می کنند: دمای چوب ها را حداکثر ظرف 48 ساعت تا 215 درجه بالا برده  و رطوبت تعادلی آن را کم می کنند و بعد از آن ، فرایند خنک کنندگی آغاز می شود. هیچ ماده شیمیایی در این روند اصلاح چوب،استفاده نمی شود، بلکه فقط از گرما و بخار استفاده می شود

از بین رفتن حشرات داخلی چوب و کاهش احتمال پوسیدگی در ترمووود (

 دمای بالایی که به چوب ها اعمال می شود. آن ها را از هرگونه جانور میکروسکوپی، قارچ و حشره عاری کرده و در برابر حمله انواع ریزارگانیسم ها، قارچ ها، کپک ها و حشرات مقاوم می کند. که این امر سبب افزایش دوام و طول عمرچوب ها و کاهش پوسیدگی در آن ها می شود. ترمووود باعث می شود که چوب در مقابل تغییر رطوبت، واکنش کمتری از خود نشان دهد و به همین دلیل می توان گفت برای ساخت نمای بیرونی، دکینگ، سونا و پارکت چوبی یک ماده بسیار زیبا و عالی است. چوب حرارت دیده، دیده نسبت به چوب معمولی، رطوبت کمتری را به خود جذب می کند؛ به همین دلیل احتمال بروز کپک و قارچ در آن کمتر است و بهتر می تواند گرما را تحمل نماید. علاوه بر تمام این ها، خواص طبیعی چوب نظیر زیبایی و ظاهر چشم نواز آن نیز حفظ می شود.

اثرکاهش رطوبت در ترمووود:

 هم چنین به علت کاهش میزان رطوبت چوب به دمایی مابین ۴ تا ۶ درصد، ترمووود در مقابل تغییرات دمایی چون گرما و سرما و شرایط جوی مختلف مقاوم می شود. و در چوبی که به تعادل رطوبتی رسیده باشد. جذب رطوبت و تبادل حرارت چوب و محیط اطراف کاهش میابد. که موجب ثبات مشخصات ابعادی و عایق حرارتی بودن عالی این چوب ها می گردد.

شستشو و نگهداری آسان تر ترموود:

شایان ذکر است در چوب های ترمووود (ترموود) به دلیل وجود حداقل رطوبت، کم ترین انبساط و انقباض و ترک خوردگی در آن ها نیز مشاهده می شود. این خصوصیات سبب سهولت در شستشو و نگهداری بدون تغییر شکل این چوب ها شده میشوند.

سهولت در انتقال و جابجایی چوب ترمووود :

همچنین رطوبت کم در ترمووود امکان نصب و جداسازی مکرر جهت نظافت یا انتقال در چوب سبک و کم وزن ترمو را که به آسانی و بدون نیاز به نیروی متخصص می تواند صورت گیرد، فراهم می آورد.

در فرایندترمووود (ترموود) هیچ مواد شیمیایی افزودنی اضافه نمی شود. قسمت عمده رزین(صمغ) چوب از آن خارج میشود. و بافت خالص و یکنواخت به شکل بلور بر جای می ماند. که بی ضرر بوده و تاثیر مخربی بر سلامت انسان به جای نمی گذارد. چوب های ترمو با زیبایی چشمگیر و یکنواختی رنگ در تمام نقاط چوب می توانند زینت بخش محیط پیرامونمان باشند.

دوام بالا در برابر پوسیدگی و شرایط جوی

مقاومت در برابر حمله حشرات، ریز ارگانیسم‌ها، و انواع قارچ و کپک

زیبایی چشمگیر و یک‌نواختی رنگ در تمام نقاط چوب

بدون مواد شیمیایی افزودنی

بدون رزین (صمغ)

بافت خالص و یک‌نواخت

عایق حرارتی عالی

وزن کم

بدون تأثیر مخرب بر سلامت انسان

نصب آسان بدون نیاز به نیروی متخصص

امکان نصب و جداسازی مكرر جهت نظافت یا انتقال

شست‌شو و نگه‌داری آسان بدون تغییر شکل

پرکاربردترین نوع چوب مورد استفاده در فرایند تولید ترموود، چوب زبان گنجشک و کاج است. چوب زبان گنجشک اصلاح شده به رنگ شکلاتی تیره و چوب کاج اصلاح شده به رنگ عسل است. اگر در فرایند تولید ترمووود،از مواد محافظ لازم استفاده نکنیم، چوب  اصلاح شده وحرارت دیده ،در ضمن قرار گرفتن در معرض نور خورشید تغییر رنگ می دهد و مثل چوب اصلاح نشده، به رنگ نقره ای خاکستری در خواهد آمد.



:: موضوعات مرتبط: فناوری , ,
:: برچسب‌ها: ترموود , نمای چوبی ساختمان , نمای زیبای ساختمان , انواع ترموود چیست , فضاسازی ساختمان ,
:: بازدید از این مطلب : 463
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 مهر 1392 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد